Dirigent

Dirgent Harry Camstra

Harry Camstra dirigeerde zijn eerste koor vrijwel direct nadat hij zijn studie aan het conservatorium had aangevangen. Hij bleef zich zijn hele leven bezighouden met koorzang, zowel gedurende zijn muziekstudie (Schoolmuziek, Theorie der Muziek en Koordirectie) als tijdens zijn daaropvolgende loopbaan als muziekdocent aan verschillende opleidingen.

In de koorpraktijk gaat Camstra’s voorkeur uit naar het instuderen en uitvoeren van a cappella repertoire en van composities met een klein begeleidingsensemble. Zijn inziens komt dan de koorklank het best tot zijn recht.

Klein vrouwenkoor Sweet Kate

Sweet Kate is opgericht in 1992 door Harry Camstra en Nella Dubbeldam.

In de herfst van 2004 volgde een onderbreking van enkele jaren die gewijd waren aan het instuderen en uitvoeren van een gelegenheidscompositie (Boulevard des Misères), een project dat twee jaar in beslag genomen heeft. In 2005 werd de compositie op vijf plaatsen in Nederland uitgevoerd, het jaar daarna in vier steden in Israel Het koor werd voor deze gelegenheid uitgebreid met nog eens tien vrouwenstemmen. Na deze bijzondere ervaring leek het de dirigent een goed idee om als projectkoor verder te gaan en dan uitgebreid met mannenstemmen, als kamerkoor. Die vorm heeft ook twee jaar geduurd. Sinds oktober 2010 is het koor weer terug op de basis: een klein vrouwenkoor dat 11 stemmen telt.

Het koor repeteert wekelijks in de Clausschool in Steenwijk en houdt elk jaar twee studiedagen, waarop een bepaald facet van de koorzang specifieke aandacht krijgt.