Dirigent

Mijn naam is Gertinus Oostra, éénentwintig jaar, geboren te Gerkesklooster (Friesland) en nu wonende in Zwolle. Ik kom uit een muzikaal nest met een moeder die destijds schoolmuziek gestudeerd heeft, een opa die dirigent was in de hafabra wereld, een broer die fanatiek piano speelt en een dorp waar de muzikaliteit vanaf spat.

Ik ben op mijn zesde begonnen met amv les bij Dineke Kamminga en daarbij kreeg ik onder andere blokfluit les. Na een jaar stapte ik over naar trompet, deze lessen werden gegeven met samenwerking van de plaatselijke brassband. Een aantal jaar later ging ik gitaar spelen en daar ben ik vele jaren fanatiek mee door gegaan. Piano is ook nog aan bod gekomen en trombone is ook langs gekomen.

Nadat ik mijn middelbaar had afgerond met bijvak muziek ben ik onderwijs assistent muziek gaan studeren. In die 3 jaar kreeg ik les van onder andere Jan Bartlema en Jelle Geert Postma. In de tijd van die studie werd ik lid van verschillende koren. Ik ben die tijd begonnen bij het Stenden/NHL Koor, o.l.v. Hans De Wilde. Een jaar later ben ik tenor gaan zingen bij cvf (collegium Vocale Fryslân) en ging ik dirigeer lessen volgen bij onder andere Gerben van der Veen, Louis Buskes en Klaas Stok. In de vervolg jaren ging ik masterclasses volgen bij oa. Peter Dijkstra, Jos van Veldhoven, Sigvards Klava, Daniel Reuss. Op dit moment studeer ik aan het Conservatorium van Zwolle (Artez) Heb ik vast zangles van Bert van Wetering. Heb lessen van Harry van Berne, Margreet Honing.

Mijn visie voor de muziek is vernieuwend. De combinatie tussen muzikaliteit en stemtechniek kan een koor verder brengen! Een nieuwe interpretatie op elke stuk, elk stuk heeft iets vernieuwends, het is de kunst om het je eigen te maken en je eigen weg te vinden!

Gertinus Oostra